Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een massagetherapie gebaseerd op het principe dat specifieke plekken op de voeten (en handen en oren) verbindingen hebben met de rest van het lichaam. Door druk uit te oefenen op deze plekken, stimuleert reflexologie de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam.

Voetreflexologie bij overgangsklachten

Voetreflexologie reguleert de hormonen en klierfuncties van het lichaam en is daarom heel geschikt voor het behandelen van klachten in de menopauze. Door te werken met de hypothalamus en hypofyse, de schildklier en alvleesklier helpt voetreflexmassage het hormonale evenwicht te herstellen en zo symptomen van de overgang, zoals opvliegers, migraine en angstige gevoelens verlichten. Reflexologie helpt de eierstokken om hun oestrogeenafscheiding te reguleren en de baarmoeder om haar natuurlijke gezondheid en flexibiliteit te behouden.

Door het centrale zenuwstelsel te kalmeren, kunnen slaapstoornissen worden verlicht en angst of stress worden verminderd. Door het calcium- en fosforgehalte in de schildklier te reguleren, kan botverlies worden voorkomen. Al zijn dagelijkse beweging en een gezond eetpatroon, met weinig suiker (wat de botten afbreekt), natuurlijk het belangrijkst voor het behoud van sterke botten.

Voetreflexmassage-2

Hoe ziet een consult eruit?

Bij je eerste bezoek wordt gevraagd naar je vroegere en huidige gezondheid en levensstijl. Daarna neem je plaats op de behandeltafel en ontvang je een behandeling die is aangepast aan jouw specifieke behoeften. De sessie duurt ongeveer een uur, met speciale aandacht voor de organen en systemen van het lichaam die extra zorg nodig hebben.

Individuele ervaringen van de behandeling kunnen variëren van een algemeen gevoel van ontspanning tot sensaties van tintelingen en warmte in delen van of door het lichaam. Voor een langdurig effect wordt een serie behandelingen aanbevolen. Voor veel mensen werkt het goed om vier tot zes wekelijkse/tweewekelijkse sessies te hebben, gevolgd door meer algemene ‘onderhouds’ sessie om de vier tot zes weken.

Wat kost een consult?

Consult van 45 minuten : € 55

Consult van 60 minuten : € 75

Consult van 90 minuten : € 100