Veel vrouwen ondervinden milde klachten tijdens de hormonale overgang, maar voor net zoveel vrouwen werken de klachten storend tot ontwrichtend op werk, relatie en gezin. Bij opvliegers, stemmingswisselingen, slapeloosheid en nachtzweten kunnen hormoonsuppletie, pijnstillers, slaappillen en melatonine verlichting brengen. Je kunt weer helder nadenken en voelen waar je staat en wat je nodig hebt. Gebruik voor de lange termijn is het echter geen oplossing, maar onderdrukking van symptomen. Ben je op zoek naar een natuurlijke remedie voor je klachten, lees dan onderstaande informatie over homeopathie en kijk of het je aanspreekt.

Wat kan homeopathie voor je doen?

Homeopathie maakt gebruik van je zelfgenezende vermogen. Denk aan wat je lichaam doet als je jezelf per ongeluk in je vinger snijdt: bloedplaatjes helpen het bloed te stollen, witte bloedlichaampjes gaan ontsteking tegen, er ontstaat een korstje en langzaam groeien de bloedvaatjes weer naar elkaar toe. En na verloop van tijd is je vinger weer heel. Een homeopatische korrel daagt je op een zachte, maar vergelijkbare manier uit om je natuurlijke evenwicht te herstellen. Dit geldt voor lichamelijke klachten, maar ook emotioneel en geestelijk.

Om de juiste remedie voor te schrijven wordt je algehele gezondheidstoestand in kaart gebracht. Schrijven we op deze manier voor, dan wordt de onbalans behandeld, verdwijnen of verminderen de opvliegers en wordt je algehele gezondheid verbeterd. Enkele vaak voorgeschreven middelen voor vrouwen in de overgang zijn: sepia, lachesis, sulph-ac, folliculinum, sulphur en calcium-carbonicum.

Hoe ziet een homeopatisch consult eruit?

Omdat we naar de persoon als geheel kijken, duurt een homeopathisch consult langer dan een bezoek aan de huisarts. Gemiddeld ben ik zo’n anderhalf uur in gesprek. Deze tijd is nodig om een compleet beeld te krijgen van je gezondheidstoestand en je persoon. Een vervolgconsult zal aanzienlijk korter duren.

Voorafgaand aan de afspraak krijg je via de mail een vragenlijst toegestuurd, waar we in het consult dieper op ingaan. Tijdens het eerste consult zal ik vragen naar drie soorten gegevens:

  • Symptomen die direct met de klacht of ziekte te maken hebben.
  • Symptomen die typisch zijn voor jouw reactie op je klacht of ziekte.
  • Persoonlijke kenmerken en eigenschappen die niet direct met de klacht of ziekte te maken hebben, maar wel belangrijk zijn bij het bepalen van het juiste middel.

Aan de hand van alle informatie uit het intake-formulier en gesprek zoek ik een middel dat past bij je klacht en bij jou als persoon. Na de keuze van het middel krijg je een aantal korreltjes met een voorschrift hoe je ze in kunt nemen. Hoe vaak je een middel in moet nemen is afhankelijk van de aard van je klachten. Ook het aantal consulten is daarvan afhankelijk. De klachten van een kind zijn vaak minder diep dan die van een volwassen persoon die al jaren ergens mee rondloopt. De klacht van het kind zal dan ook sneller opgelost zijn. Vaak wordt de beeldspraak van een ui of een schelp gebruikt, waarbij er vele schillen of lagen zijn, voor je tot de kern komt.

Wat kost een consult?

Eerste consult van 90 minuten : € 100

Vervolgconsult van 45 minuten : € 55

Dit is inclusief  homeopatische middelen en tussentijds terugkoppelmoment via de mail. Kijk hier welk deel jouw zorgverzekeraar vergoedt in de aanvullende verzekering.