Informatie en voorwaarden

Vergoeding zorgverzekering

Wil je zeker weten of mijn behandelingen worden vergoed door jouw zorgverzekering, vraag dan aan je zorgverzekeraar of Praktijk Anita van Schie in hun zorggids voorkomt. Per zorgverzekeraar worden verschillende behandelvormen vergoed. Soms is dat de algemene term van ‘natuurgeneeskundige behandeling’, soms specifieker. Dan wordt bijvoorbeeld alleen voetreflexologie of homeopathie vergoed.

Praktijk Anita van Schie is aangesloten bij:
LVNT : licentienummer 08.027 * RBCZ : registratienummer 174459R * SCAG: registratienummer 15456 * AGB-code praktijk : 90 – 50612 * AGB-code zorgverlener : 90 – 041796

Verloop van de afspraken

Neem bij de eerste afspraak je zorgverzekeringspasje mee. Deze gegevens heb ik nodig voor het maken van de factuur. Deze kun je indienen bij je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent.

Een verwijzing van de huisarts voor een behandeling bij Praktijk Anita van Schie is niet nodig. De vergoeding van de zorgverzekeraar valt niet onder het eigen risico.

Het eerste consult begint met een intakegesprek om je hulpvraag te formuleren. De behandeling kan bestaan uit een therapeutische massage, voetreflexologie of homeopathie. Vanuit deze eerste kennismaking bepalen we gezamenlijk met welke frequentie je wilt komen.

Betaling

Kosten van het consult variëren van 45 tot 90 euro. Raadpleeg de site voor meer informatie. Na het consult kun je via je telefoon app of contant afrekenen, of thuis binnen 5 werkdagen.

Annulering

Annulering van een afspraak is tot 48 uur voor aanvang van het consult, telefonisch of per sms mogelijk zonder bijkomende kosten. Annuleer je korter van tevoren dan wordt 35 euro in rekening gebracht. Dat geldt ook voor niet nagekomen afspraken.

Intake en jouw gezondheid

Bij de eerste behandeling wordt een intakegesprek gehouden om na te gaan wat jouw wensen zijn en welke behandeling het meest passend bij jouw situatie is. Is er sprake van medische klachten, ben je in behandeling bij een arts of specialist of gebruik je medicijnen die het reactievermogen beïnvloeden dan dien je dit door te geven. Belangrijk voor vrouwen: als je zwanger bent, of in de aanlooptijd om het te worden, dan is het belangrijk om dit te melden, ook wanneer de zwangerschap moeizaam verloopt. Je bent verantwoordelijk voor het doorgeven van belangrijke informatie over je gezondheid.

Contra-indicaties bij consult of massage

Contra-indicaties zijn redenen waarom je helemaal niet (absolute) of gedeeltelijk (relatieve) niet behandeld mag worden, tenzij er toestemming is van de behandelende arts en/of specialist. Raadpleeg bij twijfel altijd je arts of specialist.

Absolute contra-indicaties: koorts, griep, ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling, besmettelijke huidziekten, infectieziekten, ernstige vaatziekten, psoriasis, kanker, trombose, gebruik van antibiotica, ontstekingsremmers, extreme vermoeidheid en uitputting.

Relatieve contra-indicaties: open wonden, ontstekingen en spataderen. Dan  is het mogelijk de niet-aangedane delen te behandelen.

Zwangerschap of vermoeden van zwangerschap altijd even vooraf laten weten.

Privacy

Jouw persoonlijke en medische gegevens worden nooit verstrekt aan derden zonder je schriftelijke toestemming. De praktijk is door de zorgverzekeraars verplicht gesteld jouw dossier 10 jaar te bewaren. Praktijk Anita van Schie is aangesloten bij de Geschillencommissie alternatieve en complementaire gezondheidszorg (SCAG). Kijk voor verder privacyreglement op de site.